13 Eylül 2012 Perşembe

Cezerye

Tatlı vazgeçilmezim ama sanırım yapmayı yemekten daha çok seviyorum. Bugün de canım çekti cezerye yani diğer adıyla havuç topları yaptım, sizinle de paylaşmak istedim.

Leziz ve hafif olan bu tatlının yapılışı da çok kolay. Ben bilmem pek ama malzemelerini sayınca siz de göreceksiniz ki, diyet yapanlar için de makul bir tatlı olduğunu söyleyebilirim.

 

Cezerye (Havuç Topları) Tarifi:

Malzemeler:
  • 1 kilogram havuç
  • 1 çay bardağı ezilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • Yarım paket petibör bisküvi
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Süs için; hindistan cevizi, antep fıstığı, pasta süsleri, kakao
Yapılışı:
Havuçları yıkayıp, uçlarını kesin ve dış kabuğunu hafiften bıçakla sıyırın. Temizlediğimiz havuçları rende ile püre haline getirin. Püreyi bir tencereye aktarın, üzerine de margarini ve toz şekeri ekleyip ocağın altını yakın. Yaklaşık 10-15 dakika suyu çekene kadar pişirin. Ufaladığınız petibör bisküvileri tarçın ve cevizle beraber tencerenin içine aktarın ve iyice karıştırın.

Soğuduktan sonra karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içimizde yuvarlak toplar haline getirin. Topları hindistan cevizi, kakao, antep fıstığı ya da pasta süslerine batırarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun (: