8 Ekim 2012 Pazartesi

Limonlu Cheesecake



Tarifi:

Tabanı için:

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 50 gr eritilmiş tereyağ
Kreması için:
  • 200 gr (1 paket) labne peyniri
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
Limon sosu için:
  • 50 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Bisküvileri içinde büyük tanecik kalmayacak şekilde un haline getirin. İçine eritilmiş tereyağını ekleyip yoğurun. Bisküvi hamurunu iyice bastırarak kalıbın tabanına döşeyin. Buzdolabında 30 dk. dinlenmeye bırakın. Peynir ve yoğurdu derin bir kaba boşaltıp mikser ile çırpın. Şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Sırayla yumurtaları teker teker ekleyin. Un ve vanilyayı da ekleyip çırpın. Bisküvi hamurunu dolaptan çıkarıp üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk. pişirin. Kek piştiğinde soğutmak için buzdolabına kaldırın. Limon sosunu hazırlamak için ısıya dayanıklı bir kaba sos malzemelerini ekleyin. İçi su dolu bir kabın içine yerleştirip, benmari usulü karıştırarak pişirin. Sosu soğuması için kenarda bekletin. Servis yapacağınız zaman kekin üzerine limon sosunu dökün.

Afiyet Olsun!