14 Kasım 2012 Çarşamba

Karamelli Cevizli Cheesecake ve Frappe


Karamelli Cevizli Cheesecake yaptım tam bir dilim kesmiştim ki yanında da bir kahve olsa ne güzel olur dedim. Geçen gün yirmilik dişlerimi çektirdiğim için hala sıcak şeyler yiyip içemiyorum ama kahvesizliği de daha fazla dayanamadı bünyem ve yanına hemen Frappe yaptım.

Karamelli Cevizli Cheesecake 

Tarifi:

Tabanı için:

  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 60 - 70 gr eritilmiş tereyağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
Kreması için:
  • 400 gr labne peyniri
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
Karamel sosu için:
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 paket süt kreması
  • Ceviz
Hazırlanışı:
Bisküvileri içinde büyük tanecik kalmayacak şekilde un haline getirin. İçine eritilmiş tereyağını ve tarçını ekleyip yoğurun. Bisküvi hamurunu iyice bastırarak kalıbın tabanına döşeyin. Buzdolabında 30 dk. dinlenmeye bırakın. Peynir ve yoğurdu derin bir kaba boşaltıp mikser ile çırpın. Şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Sırayla yumurtaları teker teker ekleyin. Un ve vanilyayı da ekleyip çırpın. Bisküvi hamurunu dolaptan çıkarıp üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 - 45 dk. pişirin. Kek piştiğinde soğutmak için buzdolabına kaldırın. Karamel sosunu hazırlamak için emaye bir kaba şekeri koyun. Üstüne bütün şekeri kaplayacak şekilde suyu dökün. Emaye kabınızı ocağın küçük bölümüne kısık ateşte kehribar ya da kahverengi olana kadar tutun. Karamel yapmanın en önemli sırrı şeker rengini alana kadar hiç karıştırmamaktır ve karamelli ne kadar acı seviyorsanız o kadar koyu bir renk almasını sağlamalısınız. Rengini alan karamelimizi ocaktan alıp içine çırpıp hazırladığımız süt kremasını yavaşça tahta kaşıkla karıştırarak ekliyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Elimizle kırıp irili ufaklı parçalar haline getirdiğimiz cevizleri de ister karamelin içine ekleyerek istersek de karamel sosunu soyuyan cheesecakein üzerine döktüğümüz karamelişn üzerine serperek servis ediyoruz.

Frappe 

 

Tarifi :
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • Süt
  • Krema
  • 5-6 küp buz
  • Soğuk su
Hazırlanışı:
Herkes kahveyi farklı sever kimi sert, kimi yumuşak o yüzden; dilediğiniz kadar sütü ve kahveyi, kahve tanecikleri yok olana kadar iyice çırpın. Buzu, çırpılmış kremayı ve suyu blendırdan geçirin. Daha sonra uygun bardağa önce kahve karışımını ardından da yavaş yavaş buz karışımını ekleyin. Kahveyi şekerli içenlerdenseniz içine dilediğiniz kadar şeker koyunuz. Frappeniz içime hazırdır.

Afiyet Olsun :)
Duygu Şener

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız: