13 Kasım 2012 Salı

Yılbaşı Pudingi

Daha Aralık ayına bile girmeden yavaş yavaş yılbaşını anımsatan ambalajlar, bıdılar görmeye başladık. Ben de görür görmez yılbaşı hakkında düşünmeye başladım ister istemez; arkadaşlar, hediyeler, kutlamalar, nerdeler, ne zamanlar, nasıllar uçuştu kafamda. Düşünürken bu geldi aklıma.

Yılbaşı gecesini evde arkadaşlarla kutlamak da bir zevktir. Güzel bir yemek sonrasına yakışan en güzel şeylerden biri de hiç kuşkusuz hafif bir tatlı. Yılbaşı renkleri olan yeşil, beyaz, kırmızı ve kahverengiden oluşan bu hafif ve leziz tatlı tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Ayrıca yapması da çok kolay.


Tarifi:
İçindekiler:
  • 1 paket kakaolu puding
  • 600 ml süt
  • 50 gr margarin
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 kase (çekirdekleri çıkarılmış) vişne
  • Hindistan cevizi
  • Antepfıstığı
Yapılışı:
1 paket petibör bisküviyi un haline getirin. 1 paket kakaolu pudingi 600 ml süt ile kısık ateşte kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırın. Kaynayan pudinge 50 gr margarini ilave edin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Ardından sırası ile vişneleri ve un haline getirdiğiniz bisküvileri ekleyip iyice karıştırın. Lapa haline gelen pudingimizi uygun bir kaba döküp aralarında boşluk kalmayacak şekilde bastırarak yayın ve düzleştirin. Pungimizi dolaba kaldırıp soğumasını bekleyin. Soğuyup servise hazır hale gelen pudingimizin üzerine hindistan cevizi, antepfıstığı ve vişne ile süsleyin.

*Not: Daha düzgün bir görünüm için; karışımı uygun kaba serceğiniz bir buzdolabı poşetinin içine dökerek kolayca şekle girmesini sağlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun ! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız: